SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞTAYI NOTLARI ; HASTALIK YOKTUR, HASTA VARDIR.

İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. M.Zeki Karagülle Ahi Evran Üniversitesinde yapılan ve Kırşehir’in geleceği açısından çok önem arz eden çalıştayda yaptığı konuşmada Bilimselliğin önemine dikkat çekti. Gelişi güzel  termal kullanımının sağlıksız olduğunu belirterek, HASTALIK YOKTUR HASTA VARDIR, her hastaya ayrı uygulama yapılmalı ve kontrol altında tutulmalı dedi. Çocuğun vucüt ateşinin […]
Genel - 12 Şubat 2018 15:09 A A

İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. M.Zeki Karagülle Ahi Evran Üniversitesinde yapılan ve Kırşehir’in geleceği açısından çok önem arz eden çalıştayda yaptığı konuşmada Bilimselliğin önemine dikkat çekti.

Gelişi güzel  termal kullanımının sağlıksız olduğunu belirterek, HASTALIK YOKTUR HASTA VARDIR, her hastaya ayrı uygulama yapılmalı ve kontrol altında tutulmalı dedi.

Çocuğun vucüt ateşinin 38 dereceyle 40 derece arasında nasıl sağlık riski varsa suyun sıcaklığı içinde 2 derecenin çok önemli olduğunu belirten Karagülle,ilaçlardaki günde 3 defa yok karnına alın denildiği gibi Termalinde uzmanlar tarafından hastaya özel reçete uygulanması gerektiğini belirtti.

Dünyada termal şehir çok az Kırşehirde bu az şehirlerden bir tanesi. Bu şehirde yaşayıp uzağa gitmeden termal tesislerden istifa edebilirsiniz bu büyük bir imkan ve değerlendirilmeli dedi.

Termal dendiğinde sadece su olarak algılanmasının da yanlış olduğunu belirten Zeki Karagülle, su ile beraber çamur,minarel ve gazların da termalde kullanılması gerekliliğinin altını çizerek MESELE BANYO YAPIP ÇIKMAK DEĞİL dedi.

Bunun için de özellkle mimarinin, alt yapının, kullanılan malzemelerin uygun çalışacak personellerin eğitimli ve seçkin olması gerektiğini söyledi.

 

Comments

comments

Bu haber 7242 kez okundu.
Genel - 15:09 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.