DÜNYA TİYATRO GÜNÜ

Dünya Tiyatro Günü münasebeti ile Kırşehir’in Sosyal Yoksunluğunu dert edinen Tiyatrocu-Yazar Ufuk Cengiz’e kulak kabarttık. Çocuklarımızın ilerde Kültür ve Sanat hayatımıza dokunmaları için yoğun mesai harcayarak Drama ve tiyatro dersleri verdiği ALMİRA SANAT KAFE deki sahnesinde gelecek nesillere nasıl yansımaya çalıştığını gözlemledik. Kırşehir Aktüel’e açıklamalarda bulunan Ufuk Cengiz ile Günümüz Türkiyesin den yola çıkarak, sanat […]
Genel - 28 Mart 2018 03:45

Dünya Tiyatro Günü münasebeti ile Kırşehir’in Sosyal Yoksunluğunu dert edinen Tiyatrocu-Yazar Ufuk Cengiz’e kulak kabarttık.

Çocuklarımızın ilerde Kültür ve Sanat hayatımıza dokunmaları için yoğun mesai harcayarak Drama ve tiyatro dersleri verdiği ALMİRA SANAT KAFE deki sahnesinde gelecek nesillere nasıl yansımaya çalıştığını gözlemledik.

Kırşehir Aktüel’e açıklamalarda bulunan Ufuk Cengiz ile Günümüz Türkiyesin den yola çıkarak, sanat ve tarih üzerine güzel bir söyleşi yaptık.

Tiyatronun kattığı değerler ile kendi tabiri ile KAN ÇANAĞININ ÜZERİNE OTURDUK dediği coğrafyaya uzanan derin ve keyif li sohbetinden sonra öğrencilerini ağırlayan Cengiz, drama dersi verdiği gruba ikramlarda bulunarak keyifli bir yemek masasının ardından sahnede küçük dimağların bilinç altına SENDE TİYATRO YAPABİLİRSİN öz güvenini yerleştirdi.

öğrencilerin aşırı keyifle ortak oldukları sahneden inmek istemediği gözlenirken, Ufuk Cengiz’in sahne gereği defalarca sahneye serilmesi işinin zorluğunu gözler önüne serdi.

 

Comments

comments

BENZER HABERLER