HASTANE Mİ? AİLE ŞİRKETİ Mİ ?

Olayın özü manşette yer aldığı gibi, Aile şirketi gibi oluşan bir yapı. Sağlık il müdürlüğü bünyesinde oluşan yeni yapılanma süreci uzun süre, siyaset ve bürokrasi koridorlarını aşındıran makam sahibi ve makam sahibi olmak isteyenlerin topuk sesleriyle doldu taştı. Haberin içeriğini okumuyacağım diyenler için özet verelim, okumak isteyenlere ayrıntılı açalım. Özet ; 1-Ak parti İl başkanı […]
Genel - 28 Aralık 2017 13:32
HASTANE Mİ? AİLE ŞİRKETİ Mİ ?

Olayın özü manşette yer aldığı gibi, Aile şirketi gibi oluşan bir yapı.

Sağlık il müdürlüğü bünyesinde oluşan yeni yapılanma süreci uzun süre, siyaset ve bürokrasi koridorlarını aşındıran makam sahibi ve makam sahibi olmak isteyenlerin topuk sesleriyle doldu taştı.

Haberin içeriğini okumuyacağım diyenler için özet verelim, okumak isteyenlere ayrıntılı açalım.

Özet ;

1-Ak parti İl başkanı nın 5(beş) akrabası üst kadrolarda görev aldı. ( karı-koca üst yönetim de olanlar var)

2– Yeni yapılanma da Kırşehir li sayısı neredeyse il başkanının akraba sayısıyla sınırlı

3–  Verilen 2 adet kadronun görevlendirmeyle Ankara ya tahsis edilmesine anlam verilemiyor.

4– Kaman yapılanmasına Cuma Köysüren tarafın dan Mucurluların yerleştirilmesi Kamanda büyük tepki uyandırdı.

İlgilenenler için ayrıntılara devam edelim,

Kırşehir’deki yapılanmaya göz atmak, ele almak, kulak vermek kimin görevi ?

a-) Siyasetçi :

İl Başkanı Muzaffer Aslan’ın bu konuda çok kafa yorduğu ve mesai harcadığı belli oluyor.

Yeni atanan başkan yardımcısının akrabası olması

Bu başkan yardıcısının eşinin Başhekim yardımcısı olarak atanması

İl başkanının kız kardeşinin uzman olarak atanması

Yine bir akrabasının müdür yardımcısı olarak atanması

Ve Kaman’da Müdür kadrosunun akrabası olması

Siyaset atama tayin terfi işlerinden elini çekmedikçe Adalet ve gerçek Kalkınma olmayacak , bunu anlamak için Cumhurbaşkanımızın gece gündüz emek vererek ayakta tuttuğu partiye ihanet olarak sayan tabanın veryansını gitgide artıyor.

b-) Medya : liyakat esas alınmıyor çığlıklarına kulak kabartırlar mı yoksa basının özünü oluşturan sorgulama yetisin kaybetmemiş bedeninin içinde canı olan gazeteciler varmı bunu zaman gösterecek.

Her şeye alkış tutan bir kısım medyayı bu ölçüm ve değerlendirmeden uzak tutuyorum, onların bülten haber tutkusuna yenik düşmüş suya sabuna dokunmayan, müdürüm sen çok yaşa formatında devam edeceklerine eminiz. Umarız onlar da adaletsizliğin bir gün onların evlatları, kardeşleri ne zarar verebileceğine kanaat getirirler.

c-) Sağlık Camiası : Onların bir kısmı da şimdiki yapılanmanın içerisinde olmak için çok koridor eskitti. Eğer bu koltuklara onlar gelseydi aynı adaletsizlik tecelli etmiş olacaktı.

Bürokrasi tekmelerinin altında, bir kaçı bankamatik memuru olan idarecilerin altında çalışan, alnının teri ile ekmeğini kazanan Sağlık sektörü çalışanlarının uzun bir süre daha emekleri sömürülerek, zor şartlar altında çalışmaya devam edecekler gibi.

Gün olur, döner sermaye, gün olur nöbet adaletsizliği,katsayı haksızlığı, gün olur mobing, gün olur liyakatsiz amir. Gün gelir hasta yakını, ve bunun gibi bir çok maddi manevi sorunla boğuşan sağlık çalışanlarının kanayan yaralarına en etkili çözüm siyaset ve bürokrasinin atama tayin terfi işlerinden elini eteğini çekmesi, makamın temsiliyetine yakışır işinin hakkını verecek kişilerin adil sistemle yerli yerine oturtulması olsa gerek.

Bizler basının küçük bir parçası olarak bütün gelişmelerin takpçisi olacağız,

Keskin den okul sıra arkadaşını getirip koltuk veren Serdar Duru nunda , aylarca siyasetçi ziyaretinden başka faaliyeti olmayıp şimdi müdür yardımcısı olan Kimder başkanınında…

Tüm yapılanmaya sirayet etme yetkisine İl başkanının akrabası olduğu için sahip olan Cuma Köysüren inde.

Fetö den ceza alan ALPARSLAN KUŞ’UN ekibinde bulunan merkez’de ve Kaman’da atanan ekibininde..

Takipçisi olacak ve kamuoyuna arz etmekten şeref duyacağız…..

 

 

 

Comments

comments

BENZER HABERLER