“Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” Projesi kapsamında Prof. Dr. Cem Kılıç ve Hakan Özgenç Öğrencilerle Buluştu…
“Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor Projesi” kapsamında Kırşehir’de de gerçekleştirilecek toplantıların ilki gerçekleştirildi.
Faaliyet planında, kurumsal eğitimler ile kurumların kapasitelerinin arttırılması, iyi uygulama örneklerini yerinde görmek için yurtdışı çalışma ziyaretinin gerçekleştirilmesi, saha analiz çalışması ve kayıtlı istihdamın teşviki stratejik plan çalışmasının yapılması, bilgilendirme toplantıları ve öğrencilere yönelik panellerin düzenleneceği proje hedef kitlesiyle buluşuluyor.
Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odaları ile 400 üyesi, Esnaf ve Sanatkârları Odaları ile 400 üyesi, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkârlar Odalarında çalışan 50 personel ile illerde öğrenim gören 800 üniversite ve 400 ortaöğretim öğrencisinin hedef kitlede yer aldığı proje etkinlikleri de geçen hafta Kırıkkale’de başladı.
İlk etkinlik, 13 Nisan 2017 tarihinde Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı.
Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte ilk olarak kürsüye gelen Okul Müdürü Erol Tuğ öğrencilerine, işe başladıktan sonra karşılaşabilecekleri sıkıntılarla ilgili önemli konuların anlatıldığı bu programı dikkatle takip etmeleri tavsiyesinde bulundu ve projeyi ve programı hazırlayan Ahiler Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.
Ardından kürsüye gelen Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, Ajans olarak bölgenin kalkınmasına yönelik olarak birçok faaliyet yürütmeye devam ettiklerini belirterek, kayıtsız istihdamın önlenmesine yönelik gerçekleştirecekleri faaliyet sayısını arttırmaya karar verdiklerini ve bu doğrultuda bu projeyi hazırlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunduklarını ve projenin başarılı bulunması ile çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Kırıkkale SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü de konuşmasında, sosyal güvenliğin tüm bireylerin yaşamları boyunca karşılaşacakları bir takım sıkıntılara karşı koruyan bir şemsiye olduğunu, anayasal bir hak olan sosyal güvenlikten bazı insanların yaralanamadığını ve kayıt dışı istihdamın birçok olumsuzluğa yol açtığını vurguladı.
Kayıtlı istihdamla ilgili gerçekleştirilen ayrıntılı sunumun ardından Tiyatro Sanatçısı Hakan Özgenç “Save Tuşu Ne İşe Yarar?” adlı tek kişilik gösterisi ile öğrencilere eğlenceli bir dille kayıtlı istihdamın önemini anlattı.
Bu kapsamda aynı gün içerisindeki diğer etkinlik ise Kırıkkale Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Etkinlikte Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, ajans olarak yaptıkları çalışmaları ve kayıtlı istihdam konusuna verdikleri önemi vurgulayarak sözü Kırıkkale Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Aksoy’a bıraktı.
Aksoy ise konuşmasında; Türkiye nüfusunun yaşlanmaya başlandığını bu nedenle kayıtlı istihdam konusunun bugünlerde daha önemli hale geldiğini belirterek, ileride sosyal güvenlik fonlarının kaynak sıkıntısı yaşayabileceklerine dikkat çekti.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Milliyet Gazetesi Ekonomi Yazarı ve NTV Ekonomi Yorumcusu Prof. Dr. Cem Kılıç da üniversite öğrencileriyle buluştu.
Öğrencilere yönelik kayıtlı istihdam konulu ayrıntılı bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Cem Kılıç, sunumunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Prof. Dr. Cem Kılıç’ın ardından Tiyatro Sanatçısı Hakan Özgenç “Save Tuşu Ne İşe Yarar?” adlı tek kişilik gösterisini lise öğrencilerinin ardından Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerine de sundu.
Tiyatro Sanatçısı Hakan Özgenç’in “Save Tuşu Ne İşe Yarar?” adlı tek kişilik gösterisi 20 Nisan’da Aksaray Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 26 Nisan’da Kırşehir Fatma-Muzaffer Mermer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam edecek. Gösteriler 27 Nisan 2017 tarihinde Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sona erecek.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Milliyet Gazetesi Ekonomi Yazarı ve NTV Ekonomi Yorumcusu Prof. Dr. Cem Kılıç üniversite öğrencilerine yönelik seminerleri ise; 25 Nisan’da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 27 Nisan’da Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi’nde devam edecek. İlgili Üniversitelerin konferans salonlarında gerçekleştirilecek olan seminerler 28 Nisan 2017 tarihinde Aksaray Üniversitesi’nde sona erecek.
Bu faaliyetler sonunda, Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir illerinde toplam 1200 öğrencinin kayıtlı istihdam ile ilgili farkındalık düzeyinin arttırılması sonucu bekleniyor.
Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA-Instrument for Pre Accession) “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni altında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı uygulanıyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülerek izlenirken, programın Operasyon Faydalanıcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu.
“Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor Projesi”, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülürken, projenin toplam bütçesi 193.744,02 Avro, bu tutarın 21.679,96 Avro’luk kısmı Ahiler Kalkınma Ajansı’nın eş finansman katkısını oluşturuyor.
Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı’na sunulan “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi başarılı bulunarak 1 Temmuz 2016 itibariyle uygulanmaya başlamıştı.
Comments
comments