Türkiye’de İlk ve Tek Tübitak 4006 Bilim Fuarını düzenleyen Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu

Türkiye’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını düzenleyen ilk ve tek özel eğitim mesleki eğitim Okul olan Kırşehir Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde, Bilim Fuarı yüksek katılım ve eğlenceli geçti.   “ÖZEL ÇOCUKLARIMIZI HAYATA HAZIRLAMAK, SOSYALLEŞMELERİNİ SAĞLAMAK” Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Yavuz açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hayatta en büyük amacımız ve kaygılarımızdan biri çocuklarımıza güzel bir gelecek […]
Genel - 15 Mayıs 2018 16:03
Türkiye’de İlk ve Tek Tübitak  4006 Bilim Fuarını düzenleyen Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu

Türkiye’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını düzenleyen ilk ve tek özel eğitim mesleki eğitim Okul olan Kırşehir Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde, Bilim Fuarı yüksek katılım ve eğlenceli geçti.

 

“ÖZEL ÇOCUKLARIMIZI HAYATA HAZIRLAMAK, SOSYALLEŞMELERİNİ SAĞLAMAK”

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Yavuz açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hayatta en büyük amacımız ve kaygılarımızdan biri çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamaktır. Okulumuzda öğrenim gören özel öğrencilerin velileri de bu gelecek hazırlama kaygısının bizlerden çok ama çok fazla olduğunun bu okulda göreve başladığımda anladım. Okulumuzda 40 tane hafif mental reterdasyonu olan özel öğrenci eğitim görmektedir. Okul olarak mevcut imkânlarımız ve personellerimizle en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Okulumuzun temel amaçları bu özel çocuklarımızı hayata hazırlamak, sosyalleşmelerini sağlamak, kendi kendine yeten toplumla barışık bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Diğer önemli amacımız da bugün burada göreceğiniz çalışmalardan da anlaşılacağı üzere verilen eğitimlerle yetenekleri doğrultusunda bir mesleki beceri kazandırmaktır”

 

“SON DÖRT YILDA, MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERDEN, ON BİR TANESİ DEVLET VE ÖZEL SEKTÖRDE İŞE YERLEŞTİ”

“Okulumuzda son dört yıl içinde mezun olmuş öğrencilerimizin on bir tanesi devlet ve özel sektörde işe yerleştiğini gurur ve sevinçle ifade etmek isterim. Ülkemizde son on beş yılda engellilere yönelik güzel çalışmalar, projeler, çevre düzenlemeleri yapılmış ve yapılmaya da devam etmektedir. En önemlisi de bu bireylerin istihdamına yönelik devlet teşvikleri iki yıla bir ve sonuçları, dört yıl geçerli sınavlar, yılda iki defa olmak üzere her yıl istihdam yapılmaktadır. Ayrıca bu bireylere ve ailelerine ömür boyu sağlık, sosyal güvenlik ve maaş desteği verilerek böylece maddi durumları zayıf olan aileleri geleceğe biraz daha olumlu bakmaları sağlanmıştır”

“ENGELLER ZİHİNDE BAŞLAR AMA EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR”

 “Okul olarak Türkiye’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını düzenleyen ilk ve tek özel eğitim mesleki eğitim merkezi olmanın haklı gururunu ayrıca yaşamaktayız. Bu çalışmaları öğrencilerimiz öğretmenleri nezaretinde gerçekleştirmişlerdir. Engeller Zihinde başlar; ama eğitim her engeli aşar” dedi.   

Konuşmalarının ardından Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz yüzme dalında başarılı olan öğrencilere plaket takdim etti. Karadeniz, engelli öğrencilerin hazırladıkları projeleri tek tek inceledi. Program sonunda ikram sunularak fuar sona erdi.

Düzenlenen fuara Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, öğrenciler ve veliler katıldı.

Comments

comments

BENZER HABERLER