MENÜ
Parçalı az bulutlu
  • EURO
  • DOLAR

Pomem’de İntibak Eğitimi Başlıyor

  Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı İntibak Eğitimi 1 Haziran 2017 Tarihine Başlayacak. Kırşehir POMEM’de 19. Dönem için yapılan sınavda başarılı olan adayların eğitimlerine başlamaları için geçici kayıt işlemlerinin yapılacağı bildirildi. Kırşehir POMEM’de planlanan adayların kayıt işlemleri için evraklar ve dikkat edecekleri hususlar açıklandı. Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 16’ncı maddesi […]
Akçakent - 29 Mayıs 2017 10:26 A A

 

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı İntibak Eğitimi 1 Haziran 2017 Tarihine Başlayacak.

Kırşehir POMEM’de 19. Dönem için yapılan sınavda başarılı olan adayların eğitimlerine başlamaları için geçici kayıt işlemlerinin yapılacağı bildirildi.

Kırşehir POMEM’de planlanan adayların kayıt işlemleri için evraklar ve dikkat edecekleri hususlar açıklandı.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 16’ncı maddesi hükmü gereğince sınav sonuçlarının adaylara ilanen tebliğ edildiği bildirilirken, adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile tebligat yapılmayacak.

Başarılı olan adayların intibak eğitimleri, 1 Haziran 2017 tarihinde başlayacak.

Adayların 1 Haziran 2017 günü saat 17.00’ye kadar Kırşehir POMEM’de geçici kayıtlarını yaptırmak üzere hazır bulunmaları gerekiyor.

Adaylara intibak eğitimi süresi içerisinde, Devlet Hastanesinden sağlık kurulu raporu aldırılacak. Sağlık kurulu raporu aldırma esnasında adaylardan ücret alınmayacak.

İl dışından gelen adaylar için Kırşehir otobüs terminalinden POMEM’e saat 08.30’dan itibaren her saat başı olmak üzere saat 16.30’a kadar servis çıkartılacak.

ASKERLİK İLE İLGİLİ BELGELER

1- Askerlik hizmetini yapmış terhis belgesinin aslını getirmeyen öğrencilerin kayıtları yapılmayacak olup, belgesini kaybedenlerin kayda gelmeden önce askerlik şubelerinden temin etmeleri gerekmektedir.

2- 1111 sayılı Askerlik Kanunun 10’uncu maddesine göre askerlik hizmetini yapmış sayılanlardan ise “Askerlik Durum Belgesi” istenecektir. (aslı ve 2 adet fotokopisi )

3)- Varsa askerlik süresince alınan hava değişimi raporu. (2 suret) (aslı ve fotokopisi)

4)- Askerlikte herhangi bir sebeple alınan Sağlık Kurulu Raporu. (2 suret) (aslı ve fotokopisi)

5)- Askerlik yapmayanların askerlikle ilişiklerinin olmadığını gösterir Askerlik Şubesinde alınan onaylı belge.

6)-Askerlikten muaf veya askerliğe elverişli olmadığını gösterir onaylı belge. (aslı ve fotokopisi)

EVLİLİKLE İLGİLİ BELGELER

1)- Evlilik cüzdanının Aslı ve Evlilik Cüzdanının ilk 4 sayfanın fotokopisi. (2 suret)

2)- Eşine ait adli sicil kaydı. (son 15 gün içinde alınmış güncel)

3)- Eşinin Kimlik Fotokopisi. (2 Adet)

4)- Eşe ait vukuatlı nüfus kayıt örneği. (1 adet)

5)- Evli olanların eşlerinin fotoğrafları. (2 Adet Güncel )

6)- Eşi hakkında sonuçlanmış veya devam eden davası bulunanlar ilgili mahkemeden evraklarının onaylı sureti.

ÖĞRENİM İLE İLGİLİ BELGELER

1)- Mezun olduğu Lise veya Üniversiteye ait diplomanın aslı veya onaylı örneği (diplomasını kaybedenler için öğrenim durum belgesi). Halen bir Yüksek öğretim programında kaydı bulunanlardan diplomasını teslim alamayanlar ile Yüksek lisans eğitimine devam etmesi nedeniyle üniversite diploması yanında bulunmayan adaylar, diplomalarının aslı yerine yüksek lisans yaptığı veya okuduğu üniversitede/enstitü/yüksekokul tarafından onaylanan diploma örneği ile birlikte yüksek lisans eğitimine devam ettiğini veya öğrenci olduğunu gösterir onaylı belgelerini getirmeleri durumunda da kayıtları alınacaktır)

2)- Ortaokulda hazırlık okuyanlar ile 2008 yılı ve öncesi liseyi 4 yıl süre ile okuyanlar ortaokul veya lise diplomasının aslı ya da noterden onaylı suretini, diploması elinde olmayanlar ile

diplomasında hazırlık okuduğu belirtilmeyenler ise ortaokul ya da lisede hazırlık okuduklarına dair mezun oldukları okul idaresinden alacakları ıslak imzalı (mavi kalem) ve mühürlü belgeyi getireceklerdir.

İSTENEN DİĞER BELGELER

1) 1 adet ikametgah belgesi ve fotokopisi. (nüfus müdürlüğünden alınacak)

2) 1 adet vukuatlı nüfus kayıt örneği ve fotokopisi. (tüm aile bireylerinin isimleri olacak, nüfus müdürlüğünden alınacak)

3) Adli sicil belgesi. (son 15 gün içerisinde alınmış olacak)

4) Nüfus cüzdanı aslı görülmek kaydı ile fotokopi sureti .(2 suret)

5) Müracaat dosyalarında bulunan fotoğraflar haricinde, son altı ay içerisinde çekilmiş 5 adet vesikalık fotoğraf. (fotoğraflarda sakal ve bıyık olmayacak, fotoğraflar takım elbiseli, kravat ve gömlekli olacaktır.)

6) Kan grubunu gösterir belge. (ehliyet ve ya nüfus cüzdanında yazıyorsa fotokopileri getirilecektir.)

7) Kendisine veya eşine ait isim ve soy isim değişikliği varsa buna ait mahkeme kararı.

8) Yaş düzeltmesi yaptıran adayların yaş düzeltmesi ile ilgili mahkeme kararı.

9) Kendisi hakkında sonuçlanmış veya devam eden bir davası olanların davanın safahatını belirtir mahkeme evraklarının onaylı suretini ilgili mahkemeden temin ederek getireceklerdir.

10) SGK kaydı bulunanlar SGK numaralarını öğrenerek geleceklerdir.

11) Ehliyet fotokopisi. (ehliyeti olanlar için)

12) Herhangi bir siyasi parti ya da siyasi parti yan kuruluşlarına üye olmadıklarına dair kendi el yazılı ve imzalı beyanlarını belirtir dilekçelerini geçici kayda gelirken yanlarında getireceklerdir.

Bu arada geçici kayıt esnasında istenilen belgelerin asıllarını getirmeyen adaylar noter tasdikli örneklerini verebilecek. Ancak eğitim ve öğretimin başlama tarihinde belgelerin asıllarını ibraz etmek zorunluluğu bulunuyor, aksi takdirde kesin kayıtları yapılmayacak.

Comments

comments

Bu haber 12142 kez okundu.
Akçakent - 10:26 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.