MENÜ
Kapalı
  • EURO
  • DOLAR

İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Vekili J. Binbaşı Erkan Öntürk, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda […]
Genel - 12 Mart 2021 13:02 A A

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Vekili J. Binbaşı Erkan Öntürk, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşımızın milli varlığımızın sembolü olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı’nda milletimizin bağımsızlık sevdasını, vatanına ve bayrağına olan sevgisini, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimize duyduğumuz saygıyı en güzel şekilde dile getirdiğini belirten Vali İbrahim Akın; “Bildiğiniz üzere 1. Dünya Savaşı’ndan sonra ülkemizin dört bir tarafı işgal edilmiş ve milletimiz esaret altına alınmak istenmiştir. Fakat işgalleri hiçbir suretle kabul etmeyen milletimiz, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının etrafında kenetlenerek İstiklal Mücadelesini başlatmıştır. Milletimizin bütün varlığını ortaya koyarak yürüttüğü bu amansız mücadele devam ederken halkımızın ve Türk Ordusu’nun moralini yükseltmek ve milli duyguları harekete geçirmek amacıyla o dönemki ismiyle Maarif Vekâleti tarafından ödüllü bir marş yarışması düzenlenmiştir. İşte bu yarışmaya ilk zamanlar “Milli Marş Para ile Yazılmaz” diyerek katılmayan Mehmet Akif ERSOY, ısrarlar üzerine -ödülü orduya verilmek şartıyla- yarışmaya katılmış ve O’nun milletimizin hislerine tercüman olan eseri Büyük Millet Meclisimiz tarafından “Milli Marş” olarak kabul edilmiştir,” dedi.

İstiklal Marşımızın, ülke olarak birlik ve beraberliğimizin muhafazasında ve milli duyguların harekete geçirilmesinde daima heyecan veren bir güç olduğunu dile getiren  İbrahim Akın; “İnanıyorum ki, milletimiz İstiklal Marşı’nı daima yüreğinde hissedecek, her zaman coşkuyla ve gururla söyleyecek, vatanına ve bayrağına olan sevgisinden ve bağımsızlığa olan tutkusundan asla vazgeçmeyecektir. İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yıldönümünde bu ölümsüz eseri bizlere kazandıran ve “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın!” diyen milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum,” şeklinde konuştu.

Program, Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından sunulan Milli Mücadele, İstiklal Marşımızın Yazılışı ve Kabulü konulu oratoryo ve ardından “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Comments

comments

Bu haber 4467 kez okundu.
Genel - 13:02 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.