İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjiyo Ünitesi’nde 2020 yılı verilerine göre bin 94 hastaya müdahale edildi.
Kırşehir’in yanı sıra, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale illeriyle Sarıyahşi, Evren ve Ortaköy ilçesinde yaşayan bin 94 vatandaş, tedavi olmak için KEAH’ye başvurdu.
Bin 94 hastaya müdahale eden Koroner Anjiyografi ünitesi, 2017 yılında kurulmuştu. Koroner Anjiyografi ünitesi ile birlikte kalp krizi geçiren hastalara direk müdahale etme imkânı sunuldu.
7 KARDİYOLOG VE 2 YOĞUN BAKIM ÜNİTESİYLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR
7 kardiyolog hekimiyle hizmet veren Koroner Anjiyografi ünitesinde daha önce Kayseri ve Ankara’ya yönlendirilen hastalar, hemen tedaviye alınarak tıkalı damarları açılıyor.
Damarları açılan hastalar ise koroner yoğun bakıma alınarak tedavi ediliyor.
KORONER ANJİYOGRAFİ ÜNİTESİ NEDİR?
Koroner Anjiyografi, koroner arter hastalığının tespitinde kullanılan bir yöntemdir. Damar sertliği nedeni ile koroner arterlerin hangi bölgesinin ne kadar daraldığını ve / veya tıkandığını tespit edebilir. Damar darlık veya tıkanıklıklarını tespit ederek tedavinin gerektiği gibi yönlendirilmesini sağlar. İşlem esnasında kalp boşluklarınıza da ulaşılacağı için kalp kateterizasyonu ile kalp kapaklarının ve duvarlarının çalışmasındaki kusurlar da gösterilebilir. Kalp delikleri gibi doğumsal kalp hastalıklarının teşhisi için de kullanılabilir.
Comments
comments